Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA

Kaj so piškotki?


Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani.

Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani (npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani. Novo je zgolj to, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminja način obveščanja oz. soglašanja obiskovalcev z njihovo uporabo.

Piškotki na portalu e-Gurman


Statistika obiska
_utma, _utmb, _utmc, _utmz - to so funkcionalni piškotki spletnega pripomočka Google Analytics, ki spletnim stranem omogoča najrazličnejše statistične podatke o obiskanosti, prometu in podobno. Na podlagi teh statističnih podatkov naprimer vemo, da je se je pojavil določen nov brskalnik in lahko našo spletno stran prilagodimo tudi za novi brskalnik, ipd.
Pomagajo nam razumeti, kako se naša spletna stran uporablja, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Socialna omrežja
_unam - to je piškotek spletnega pripomočka ShareThis, ki uporabnikom omogoča, da delijo svojo izkušnjo na socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter in ostali.

Ne uporabljamo t. i. invazivnih piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje in posredovanje podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov.

Kako najlažje upravljati piškotke?


Ne pozabite, da spletna stran v celoti deluje le, če so vsi piškotki omogočeni. Seveda pa se o shranjevanju piškotkov na vašem spletnem brskalniku odločite sami. Nastavitve za piškotke najlažje nadzirate in spreminjate s pomočjo nastavitev vašega spletnega brskalnika. V svojem brskalniku lahko naprimer nastavite, da zavračate piškotke vseh spletnih strani. Seveda pa to pomeni, da boste le s težavo brskali po spletu, saj večina strani ne bo delovala kot je potrebno. Na priloženih povezavah lahko najdete navodila za delo s piškotki za svoj brskalnik:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera
Safari

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti ali onemogočiti uporabo piškotkov na našem portalu. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

V kolikor imate o piškotkih, ki jih uporabljamo, kakršnokoli dodatno vprašanje vam bomo nanj z veseljem odgovorili.

Ekipa e-Gurman
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2023 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti