Sestavine |
|
350 g ajdove kaše
ščep majarona
1 manjša čebula
olivno olje
2 do 3 stroki česna
400 g jurčkov
sol
poper
kisla smetana
sesekljan peteršilj |
|
Priprava |
|
Na vsako skodelico splaknjene ajdove kaše, ki ste ji odstranili morebitna večja črna zrnca, prilijte eno in pol do dve skodelici rahlo osoljene vode, dodajte vršiček majarona ter kuhajte pokrito na šibkem ognju 10 - 15 minut, toliko, da se kaša napne, zmehča in popije vso vodo. Morebitno odvečno vodo odcedite. Posebej posteklenite na olju na tanke lističe narezano čebulo, vmešajte narezane jurčke, solite in dodajte strt česen. Podušite in poprajte ter vmešajte skupaj s smetano v kašo. Potresite s sesekljanim peteršiljem in takoj ponudite. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|