Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Juhe in zakuhe

Andaluzijski gazpačo

Sestavine

1 kg olupljenih zrelih paradižnikov ali pelatov
400 g starega belega kruha
pol litra vode
1 zelena paprika
1 strok česna
oljčno olje
kis
sol
peteršilj

Priprava

V posodi s paličnim mešalnikom zmešamo skupaj naslednje sestavine: paradižnike, česen, papriko in žličko oljčnega olja. Kruhu odstranimo skorjo, da ostane le bela sredica, katero narežemo na kocke, ki jih dodamo zmesi. Dolijemo malo vode, da bo nekoliko bolj tekoče, posolimo, popopramo, dodamo še žlico kisa in dobro premešamo. Juho damo za eno uro v hladilnik. Hladno potresemo z narezanim peteršiljem in ponudimo.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Andaluzijski gazpačo
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti