Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Borovničev tiramisu

Sestavine

2,5 dl mleka
4 listi želatine
1 izpraskan stržen vanilijevega stroka
4 žlice sladkorja
1 vanilijev puding
2 beljaka
200 g skute
150 g jogurta
180 g biskvitnih piškotov
125 ml borovničevega soka
sladkor v prahu

Priprava

V malo mrzle vode namočimo želatino, da se napne. Iz mleka, vanilije in sladkorja skuhamo puding. Še vročemu dodamo ožeto želatino in premešamo. Stepemo trd sneg iz beljakov in ga previdno primešamo v vroč puding.

Gladko zmešamo skuto in jogurt ter zmešamo s pudingom. Dodamo še borovnice in premešamo.

Pekač obložimo s plastjo biskvitnih piškotov in pokapamo z borovničevim sokom. Na vrh enakomerno porazdelimo polovico skutine zmesi. Prekrijemo z drugo polovico piškotov, ki jih spet pokapljamo z borovničevim sokom. Na vrh enakomerno naložimo preostalo skutno zmes in jo poravnamo. Damo za 3 ure v hladilnik.

Tiramisu potresemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Borovničev tiramisu
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti