Sestavine |
|
2,5 dl mleka
4 listi želatine
1 izpraskan stržen vanilijevega stroka
4 žlice sladkorja
1 vanilijev puding
2 beljaka
200 g skute
150 g jogurta
180 g biskvitnih piškotov
125 ml borovničevega soka
sladkor v prahu |
|
Priprava |
|
V malo mrzle vode namočimo želatino, da se napne. Iz mleka, vanilije in sladkorja skuhamo puding. Še vročemu dodamo ožeto želatino in premešamo. Stepemo trd sneg iz beljakov in ga previdno primešamo v vroč puding.
Gladko zmešamo skuto in jogurt ter zmešamo s pudingom. Dodamo še borovnice in premešamo.
Pekač obložimo s plastjo biskvitnih piškotov in pokapamo z borovničevim sokom. Na vrh enakomerno porazdelimo polovico skutine zmesi. Prekrijemo z drugo polovico piškotov, ki jih spet pokapljamo z borovničevim sokom. Na vrh enakomerno naložimo preostalo skutno zmes in jo poravnamo. Damo za 3 ure v hladilnik.
Tiramisu potresemo s sladkorjem v prahu. |
|
| |
Čas priprave: min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|