Sestavine |
|
3 žlice oljčnega olja
2 stroka česna
150 g čebule
100 g pora
2 vejici zelene
100 g koromača
1 lovorjev list
1 vejica timijana
ščepec žafrana
300 g pelatov
750 ml vode
500 g bele ribe (kovač, bradač, list, škarpena, morski jezik)
4 velike kozice
4 očiščenih jakobovih pokrovač ali kakšne druge školjke
sol
1 šopek drobnjaka
sveže mleti črni poper |
|
Priprava |
|
Na segreto oljčno olje damo na drobno narezan česen, čebulo, por, zeleno, koromač in vse skupaj dušimo 10 minut, vmes večkrat premešamo. Dodamo lovorjev list, timijan, žafran, narezane pelate, zalijemo z vodo in na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Dodamo narezano ribo, pokrovače, kozice, solimo in popramo ter pokrito kuhamo še približno 10 minut.
Juho bouillabaisse serviramo posuto s sveže narezanim drobnjakom. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|