Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Enolončnice

Bouillabaisse

Sestavine

3 žlice oljčnega olja
2 stroka česna
150 g čebule
100 g pora
2 vejici zelene
100 g koromača
1 lovorjev list
1 vejica timijana
ščepec žafrana
300 g pelatov
750 ml vode
500 g bele ribe (kovač, bradač, list, škarpena, morski jezik)
4 velike kozice
4 očiščenih jakobovih pokrovač ali kakšne druge školjke
sol
1 šopek drobnjaka
sveže mleti črni poper

Priprava

Na segreto oljčno olje damo na drobno narezan česen, čebulo, por, zeleno, koromač in vse skupaj dušimo 10 minut, vmes večkrat premešamo. Dodamo lovorjev list, timijan, žafran, narezane pelate, zalijemo z vodo in na zmernem ognju kuhamo še 15 minut. Dodamo narezano ribo, pokrovače, kozice, solimo in popramo ter pokrito kuhamo še približno 10 minut.

Juho bouillabaisse serviramo posuto s sveže narezanim drobnjakom.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Bouillabaisse
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti