Sestavine |
|
400 g pljučne pečenke
150 ml oljčnega olja
rukola
na tanke rezine narezan parmezan
1 limona
sok iz ene limone
8 črnih oliv
sol
poper |
|
Priprava |
|
Meso z ostrim nožem narežemo na zelo tanke rezine. Rezine položimo med dva sloja folije in jih stanjšamo s pomočjo kuhinjskega valjarja. Rukolo dobro operemo. Limono olupimo in narežemo na tanke koščke. Oljčno olje zmešamo z limoninim sokom, začinimo s soljo in poprom. Olivam odstranimo koščice in jih narežemo na tanke rezine. Rezine mesa položimo na krožnike, premažemo z mešanico oljčnega olja in limoninega soka ter obložimo s koščki limone in rezinami oliv. Na koncu okrasimo z listki rukole in narezanimi lističi parmezana. |
|
| |
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|