Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Predjedi

Carpaccio

Sestavine

400 g pljučne pečenke
150 ml oljčnega olja
rukola
na tanke rezine narezan parmezan
1 limona
sok iz ene limone
8 črnih oliv
sol
poper

Priprava

Meso z ostrim nožem narežemo na zelo tanke rezine. Rezine položimo med dva sloja folije in jih stanjšamo s pomočjo kuhinjskega valjarja. Rukolo dobro operemo. Limono olupimo in narežemo na tanke koščke. Oljčno olje zmešamo z limoninim sokom, začinimo s soljo in poprom. Olivam odstranimo koščice in jih narežemo na tanke rezine. Rezine mesa položimo na krožnike, premažemo z mešanico oljčnega olja in limoninega soka ter obložimo s koščki limone in rezinami oliv. Na koncu okrasimo z listki rukole in narezanimi lističi parmezana.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Carpaccio
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti