Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Omake

Čebulna omaka

Sestavine

40 g maščobe
1 žlička sladkorja
250 g čebule
40 g moke
1 žlica kisa
5 dl mesne juhe (iz kocke)
sol
1 žlica smetane

Priprava

Čebulo sesekljamo. Na maščobi karameliziramo sladkor, dodamo čebulo, malo popražimo in posujemo z moko ter pražimo še toliko, da porjavi. Prilijemo juho, če je potrebno z metlico razgrudimo, solimo, dodamo kis in pustimo rahlo vreti približno dvajset minut.

Omako spasiramo. Tik pred serviranjem vmešamo smetano.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti