Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Češnjeva pita z mandlji

Sestavine

krhko testo:
180 g moke
160 g masla
1 žlica sladke smetane
45 g sladkorja v prahu
1 rumenjak

nadev:
300 g izkoščičenih češenj
100 g mletih mandljev
100 g masla
100 g sladkorja
2 jajci
0 g moke
1/2 žličke mandljevega izvlečka

posip:
2 žlici sladkorja

Priprava

Zmehčano maslo zrežite na približno 2 centimetra velike kocke in jih denite v večjo skledo. Dodajte sladkor, potem pa oboje z električnim ročnim mešalnikom mešajte toliko časa, se sladkor ne vidi več. K maslu presejte pol moke in zmiksajte, da dobite drobtinasto zmes. Dodajte še ostalo moko in smetano, potem pa premešajte, da dobite gladko testo, ki ga oblikujte v hlebček, ovijte v prozorno folijo in za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

Spočito testo na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte na približno 3 milimetre debelo. Model za pite s premerom 24 do 26 centimetrov (po možnosti s snemljivim dnom), obložite s testom. Ovijte ga s prozorno folijo in za 30 minut postavite v zamrzovalnik. Pečico segrejte na 180 °C.

Pekač obložite s peki papirjem, potem pa nanj položite testo iz zamrzovalnika. Pekač za 15 do 25 minut, glede na velikost, postavite v segreto pečico, da se testo blago obarva. Testo vzamite iz pečice. Predenite ga na rešetko in ohladite.

V skledi z električnim mešalnikom penasto umešajte zmehčano maslo. Dodajte sladkor, potem pa mešajte še toliko časa, da zmes posvetli. Tedaj eno za drugim vmešajte jajca. Hitrost mešalnika zmanjšajte ter počasi vmešajte mlete mandlje, moko in mandljev izvleček. Hitrost mešalnika povečajte na maksimum, sestavine pa mešajte še 1 do 2 minuti, da vanjo vtepete nekaj zraka.

Testo položite nazaj v model, potem pa ga nadenite s pripravljeno masleno mešanico. Vanjo vtisnite izkoščičene češnje, potem pa model za 20 do 30 minut postavite v segreto pečico, da se nadev dvigne in zlato rumeno obarva. Sredi pečenja pito potresite z 2 žlicama sladkorja. Češnjevo pito z mandlji vzamite iz pečice in ohladite na sobno temperaturo. Ohlajeno potresite s sladkorjem.
Čas priprave: 80 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti