Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Češnjeva pogača

Sestavine

Za testo:
250 g moke
125 g mrzlega masla
ščepec soli
2 žlici sladkorja
1 jajce
30 ml mrzle vode

Za nadev:
300 g razkoščičenih češenj
4 jajca
200 g kisle smetane
200 ml sladke smetane
100 g sladkorja
2 žlici jedilnega škroba

Priprava

Iz sestavin za testo naredimo testo. Testo oblikujemo v kepo, zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku 30 minut.

Na pomokani delovni površini razvaljamo testo v krog s premerom 30 cm. Namastimo tortni model in nanj položimo razvaljano testo, ki mora imeti 2 do 3 cm roba.

Češnje porazdelimo po testu v modelu. Razžvrkljamo jajca, kislo in sladko smetano, sladkor ter jedilni škrob. Prelijemo po češnjah in poravnamo.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pogačo pečemo okrog 60 minut, da zlato porjavi.
Čas priprave: 90 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti