Sestavine |
|
za testo:
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
3 žlice moke
pol pecilnega praška
malo ruma
3 žlice čokolade v prahu
za kremo:
250 ml sladke smetane
100 g masla
1 vanilin sladkor
20 dag jedilne čokolade |
|
Priprava |
|
Iz beljakov stepemo sneg, v katerega dodamo sladkor in vanilin sladkor. Z metlico počasi mešamo in postopoma dodajamo rumenjake, rum, moko, čokolado v prahu in pecilni prašek. Testo enakomerno razdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 10 minut.
Za kremo nad vodno paro v manjši posodi segrejemo jedilno čokolado, ki ji dodamo smetano, maslo in vanilin sladkor. Kremo dobro ohladimo, nato pa stepemo z mešalniko, da postane gosta.
Iz testa odstranimo peki papir ter testo namažemo s kremo in zavijemo. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|
|