Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Čokoladna rulada

Sestavine

za testo:
6 jajc
6 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
3 žlice moke
pol pecilnega praška
malo ruma
3 žlice čokolade v prahu

za kremo:
250 ml sladke smetane
100 g masla
1 vanilin sladkor
20 dag jedilne čokolade

Priprava

Iz beljakov stepemo sneg, v katerega dodamo sladkor in vanilin sladkor. Z metlico počasi mešamo in postopoma dodajamo rumenjake, rum, moko, čokolado v prahu in pecilni prašek. Testo enakomerno razdelimo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 10 minut.

Za kremo nad vodno paro v manjši posodi segrejemo jedilno čokolado, ki ji dodamo smetano, maslo in vanilin sladkor. Kremo dobro ohladimo, nato pa stepemo z mešalniko, da postane gosta.

Iz testa odstranimo peki papir ter testo namažemo s kremo in zavijemo.
Čas priprave: 30 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Čokoladna rulada
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti