Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Solate

Fižolova solata

Sestavine

1 pločevinka rdečega fižola
1 por
1 strok česna
5 žlic olivnega olja
80 g zelenih oliv brez koščic
50 g grobo nasekljanih orehov
3 žlice balzamičnega kisa
1 ščepec sladkorja
sol
poper

Priprava

Fižol splaknemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo.
Očiščen por narežemo na kolobarje in ga skupaj s sesekljanim česnom na 2 žlicah olivnega olja in
malo vode dušimo, da ovene.

Fižol in por damo v posodo, dodamo olive in orehe.
Za preliv zmešamo 2 žlici olivnega olja, kis, sladkor, sol in poper. Solato prelijemo, zmešamo in ponudimo.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti