Sestavine |
|
600 g čebule (zlata ali bela)
60 g masla
1 žlička jedilnega škroba
1 čiste mesne juhe
1 dl belega suhega vina
sol
poper
timijan
1 lovorjev listist
4 manjše rezine opečenega belega kruha
4 žlice naribanega grojerja ali drugega trdega sira, ki se stopi |
|
Priprava |
|
Čebulo olupimo, narežemo na tanke lističe. V kozico damo maslo, na lističe narezano čebulo in malo solimo ter pražimo, da čebula rahlo porumeni. Nato čebulo potresemo s škrobom, premešamo in zalijemo z vinom ter vročo juho. Dodamo malo timijana in lovorjev list ter po okusu popramo in dosolimo. Zavremo in pokrito kuhamo približno 30 minut.
V lončene skledice za eno osebo damo po eno rezino opečenega kruha, prelijemo z juho, potresemo s sirom in damo v pečico, razgreto na 200 stopinj, da se sir razleze.
Lahko pa juho zapečemo v veliki skledi. Kruh se napoji in iz sklede zajemamo gosto kruhovo čebulno juho. |
|
| |
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|