Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Juhe in zakuhe

Francoska čebulna juha

Sestavine

600 g čebule (zlata ali bela)
60 g masla
1 žlička jedilnega škroba
1 čiste mesne juhe
1 dl belega suhega vina
sol
poper
timijan
1 lovorjev listist
4 manjše rezine opečenega belega kruha
4 žlice naribanega grojerja ali drugega trdega sira, ki se stopi

Priprava

Čebulo olupimo, narežemo na tanke lističe. V kozico damo maslo, na lističe narezano čebulo in malo solimo ter pražimo, da čebula rahlo porumeni. Nato čebulo potresemo s škrobom, premešamo in zalijemo z vinom ter vročo juho. Dodamo malo timijana in lovorjev list ter po okusu popramo in dosolimo. Zavremo in pokrito kuhamo približno 30 minut.

V lončene skledice za eno osebo damo po eno rezino opečenega kruha, prelijemo z juho, potresemo s sirom in damo v pečico, razgreto na 200 stopinj, da se sir razleze.

Lahko pa juho zapečemo v veliki skledi. Kruh se napoji in iz sklede zajemamo gosto kruhovo čebulno juho.
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti