Sestavine |
|
50 dag svinjskega fileja
10 dag čebule
1 strok česna
20 dag ostrigarjev
20 dag šampinjonov
20 dag jurčkov
9 dag masla
1 dl kisle smetane
1,5 dag škrobne moke
sol
poper
sveži timijan
1 l goveje jušne osnove |
|
Priprava |
|
Meso pod hladno vodo splaknite in ga osušite. Nato ga narežite na centimeter velike kose. Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Gobe očistite in narežite na rezine. Maslo razpustite in na njem opecite meso in ga shranite na toplem. Na preostanku maščobe prepražite čebulo, dodajte gobe in pražite toliko časa, da vam voda skoraj izhlapi. Dodajte nazaj meso, začinite s soljo, poprom, timijanom in sesekljanim česnom. Zalijte z govejo osnovo, če pa te nimate, zalijte z vodo in dodajte jušno kocko. Kuhajte do mehkega. Ko se skuha dodajte kislo smetano, v kateri ste stopili škrob. Dobro prevrite, da se lepo zgosti ter potresite s sesekljanim peteršiljem. Postrezite vroče s prilogo ali kosom opečenega kruha. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|