Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Gratiniran krompir s paradižnikom

Sestavine

750 g krompirja
500 ml jušne osnove
200 g paradižnika
šopek peteršilja
50 g črnih oliv brez koščic
2 stroka česna
sol
poper
limonin sok
maslo za pekač
200 g naribanega sira
50 ml sladke smetane

Priprava

Krompir olupimo, operemo in narežemo na zelo tanke rezine. Kuhamo ga okoli 5 minut v jušni osnovi.

Pekač namažemo z maslom. Krompir ocedimo in ga porazdelimo po pekaču. Paradižnik narežemo na rezine. Peteršilj sesekljamo, olive narežemo na rezine. Česen olupimo in stisnemo. Sestavine med seboj zmešamo, solimo, popramo in pokapljamo z limoninim sokom ter razdelimo preko krompirja.Čez potresemo nariban sir in prelijemo s sladko smetano.

Pečemo v ogreti pečici 15 minut na 180 stopinj.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti