Sestavine |
|
750 g krompirja
500 ml jušne osnove
200 g paradižnika
šopek peteršilja
50 g črnih oliv brez koščic
2 stroka česna
sol
poper
limonin sok
maslo za pekač
200 g naribanega sira
50 ml sladke smetane |
|
Priprava |
|
Krompir olupimo, operemo in narežemo na zelo tanke rezine. Kuhamo ga okoli 5 minut v jušni osnovi.
Pekač namažemo z maslom. Krompir ocedimo in ga porazdelimo po pekaču. Paradižnik narežemo na rezine. Peteršilj sesekljamo, olive narežemo na rezine. Česen olupimo in stisnemo. Sestavine med seboj zmešamo, solimo, popramo in pokapljamo z limoninim sokom ter razdelimo preko krompirja.Čez potresemo nariban sir in prelijemo s sladko smetano.
Pečemo v ogreti pečici 15 minut na 180 stopinj. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|