Sestavine |
|
30 g masla
1 čebula
2 stroka česna
800 g mlade blitve
3 žlice krušnih drobtin
8 jajc
sol
poper
100 g naribanega parmezana
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 žlica sesekljanega drobnjaka |
|
Priprava |
|
Na stopljenem maslu prepražimo sesekljano čebulo, strt česen in na grobo narezano blitvo. Ko blitva uveni dodamo krušne drobtine in pražimo še 10 minut. Jajca stepemo, solimo, popramo in primešamo nariban parmezan in sesekljan peteršilj.
Pekač namažemo z maslom, vanj damo blitvo in prelijemo z jajčno mešanico. Pekač damo v segreto pečico na 200 stopinj in pečemo okrog 15 minut.
Pečen narastek potresemo s sesekljanim drobnjakom in toplega ponudimo. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|