Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Gratinirane breskve

Sestavine

6 breskev
100 g poljubčkov z okusom grenkih mandljev (amaretti)
10 žlic breskovega likerja
4 žličke limoninega soka
1 rumenjak
1 zavitek vanilijevega sladkorja
12 olupljenih celih mandljev
2 žlici masla
sladkor v prahu

Priprava

Breskve za 2 minuti potopimo v vrelo vodo, jih olupimo in prepolovimo. Pekač namažemo z maslom in vanj položimo polovice breskev. Pečico ogrejemo na 200°C.

Poljubčke zdrobimo, zmešamo jih s polovico likerja, rumenjakom, limoninim sokom in vanilijevim sladkorjem.
Z zmesjo napolnimo breskve, pokapljamo z ostalim likerjem in na vsako damo cel mandelj. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 15 do 20 minut.

Nazadnje breskve potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti