Sestavine |
|
2 avokada
1 paradižnik
2 žlici limonovega soka
2 manjši čebuli
2 žlici oljčnega olja
1 pekoča paprika
sol
poper |
|
Priprava |
|
Paradižnik blanširamo, olupimo in zrežemo na kockice. Avokado olupimo in odstranimo koščico. Pokapljamo ga z limonovim sokom, nato ga pretlačimo z vilico. Primešamo še paradižnik, sesekljani čebuli, sesekljano pekočo papriko, oljčno olje ter sol in sveže mlet črni poper po okusu.
Pomako hladimo in postrežemo s popečenim kruhom, tortiljami ali tacosi. |
|
Nasvet |
|
Pri kupovanju avokada izberite tistega, ki je mehak na dotik in ne presvetle barve, ki pokaže, da je bil avokado prekmalu obran. |
|
| |
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|
|