Sestavine |
|
4 jajca
115 g belega sladkorja
75 g moke
2 žlici pomarančnega soka
200 g jagod
150 g manj mastne skute
sladkor v prahu za posip |
|
Priprava |
|
Iz beljakov stepemo trd sneg, nato dodamo še sladkor in polovico moke. Drugo polovico moke pa zmešamo s pomarančnim sokom in nato dodamo k snegu iz beljakov. Vse skupaj dobro premešamo.
Rumenjake ločimo od beljaka in iz njega stepemo sneg. Vanj vmešamo polovico moke in sladkor, drugo polovico moke pa zmešamo s pomarančnim sokom in nato dodamo k snegu iz beljakov. Vse skupaj dobro premešamo.
Testo damo na pekač obložen s peki papirjem in pečemo približno 15 min na 200 stopinj. Ko je testo pečeno, ga zvijemo skupaj s papirjem in ohladimo.
Ko je rulada ohlajena, ji odstranimo papir in jo namažemo z mešanico narezanih jagod in skute. Biskvit zvijemo nazaj v rulado. Rolado potresemo s sladkorjem v prahu. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 2 |
|
|
|