Sestavine |
|
1/2 kg kislega zelja
1 lovorjev list
1 klobasa
6 srednje velikih krompirjev
1/2 jušne kocke
1 strok česna
250 g kuhanega rjavega fižola
2 žlici ocvirkov
poper
sol |
|
Priprava |
|
Zelje in lovorov list kuhamo v vodi 15 minut. Ko je kuhano, odlijemo vodo. Posebej skuhamo olupljen krompir narezan na kose, klobaso in česen ter pol jušne kocke. Ko je skuhano, vodo odlijemo v posebno posodo. Krompir zmečkamo z mečkalnikom, dodamo zelje z lovorovim listom, zalijemo z vodo, ki je ostala od krompirja. Dodamo kuhan fižol in ocvirke, ki jih pogrejemo v ponvi. Po okusu popramo in solimo. Če je jota preveč gosta, dodamo še malo vode. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|
|