Sestavine |
|
1 kg buče
20 g svežega ingverja
1 žlica masla
1 žlica karija
1 žlica sladkorja
4 žlice kisa
200 ml juhe iz kocke
4 kotlete
2 žlici olja
peteršilj
sol
poper |
|
Priprava |
|
Bučo razpolovimo, peške in notranji mehki del odstranimo. Bučo izdolbemo in meso narežemo na kocke. Ingver olupimo in na drobro sesekljamo.
V ponvi segrejemo maslo in stekleno popražimo buče in ingver. Dodamo sol, poper, kari, sladkor in dušimo 2 minuti. Prilijemo kis in juho ter kuhamo še 5 minut.
Kotlete na vročem olju 8 minut pečemo in malo solimo ter popramo.
Meso razporedimo na krožnike in dodamo bučno prilogo. |
|
| |
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|