Sestavine |
|
Za testo:
300 g moke
150 g zmehčanega masla
1 jajce
1 rumenjak
1 žlica olivnega olja
sol
Za nadev:
500 g zelenih špargljev
400 g mladega sirčka (ricotta) ali skute
3 jajca
80 g parmezana
sol
poper
muškatni orešček
|
|
Priprava |
|
Sestavine za testo skupaj zgnetemo in zamesimo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik.
Šparglje po želji narežemo ali pa pustimo cele. V osoljenem kropu jih kuhamo 5 minut nato jih poberemo in prelijemo z mrzlo vodo ter pustimo, da se odtečejo.
Gladko zmešamo sirček, jajca in nariban parmezan. Začinomo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
Testo razvaljamo in z njim obložimo pomaščen pekač. Na testo položimo šparglje, na njih pa porazdelimo sirčkov nadev. Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah približno 45 minut. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|