Sestavine |
|
700 g krompirja
2 rdeči čebuli
3 paradižniki
1 kumara
7 redkvic
sesekljan drobnjak
200 ml jušne osnove (kocka)
maslo
1 šalotka ali manjša čebula
7 žlic kisa
2 žlici gorčice
sol
sladkor
|
|
Priprava |
|
Neolupljen krompir skuhamo. Vodo odlijemo, počakamo, da se ohladi, ga olupimo in narežemo na rezine.
Čebulo olupimo in jo narežemo na kolobarčke. Paradižnik narežemo na kocke. Kumaro olupimo in jo narežemo na tanke rezine. Redkvice narežemo na četrtine. Vse sestavine skupaj z drobnjakom damo v skledo h krompirju.
Šalotko sesekljamo. V ponvi stopimo maslo in na njem zarumenimo šalotko. Zalijemo z jušno osnovo in kisom ter zavremo. Ob koncu dodamo še gorčico.
Solato prelijemo s prelivom, ki smo mu dodali še sol, poper in sladkor. Rahlo premešamo. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|