Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Krompirjeve polpete

Sestavine

500 g krompirja
2 čebuli
sol
sesekljani peteršilj
sesekljani timijan
150 g sira gavde
1 jajce
1 žlica jedilnega škroba
poper
muškatni orešček
moka

Priprava

Neolupljen krompir skuhamo v osoljeni vodi in še vročega olupimo ter pretlačimo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. Sir naribamo. Krompir, začimbe, sir, škrob, sol in poper ter jajce damo v skledo in zamesimo v gladko krompirjevo testo. Testo naj na hladnem počiva 15 minut.
Na pomokani površini oblikujemo tanke polpete in jih povaljamo v moki. Zlagamo jih na pekač prekrit s peki papirjem.

Polpete pečemo v ogreti pečici pri 200°C okoli 25 minut.
Čas priprave: 100 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti