Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Lahka torta z jagodami

Sestavine

Testo:
3 dl moke
1,5 dl sladkorja
1/2 zavitka pecilnega praška
1 jajce
0,75 mleka
100 g masla ali margarine

Nadev:
250 g skute
175 g kisle smetane
3 zavitki vaniljinega sladkorja
300 g jagod

Priprava

Jagode operemo in prerežemo na pol. Za nadev zmešamo skuto, kislo smetano in vaniljin sladkor. Moko, sladkor, pesilni prašek zmešamo. Dodamo jajce, mleko in stopleno (ne toplo) maslo in naredimo testo. Pomaščen okrogel pekač posujemo z moko, vlijemo testo in ga enakomerno porazdelimo. Testo enakomerno premažemo z nadevom, rob pa pustimo nenamazan. Na nadev damo še jagode. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah.
Čas priprave: 55 min
Število oseb:
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti