Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Lazanja s paradižniki in sirom

Sestavine

350 g listov za lazanjo

za paradižnikov nadev:

1 kg zrelih in mesnatih paradižnikov
400 g mocarele
2 žlici sesekljane sveže bazilike
olivno olje
sol
poper

za skutin nadev:
250 g skute
50 g kisle smetane
100 g sladke smetane
100 g naribanega parmezana

Priprava

Liste za lazanjo skuhamo, če ni drugače napisano v navodilih za pripravo. Jih odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo ter jih položimo na kuhinjsko krpo.

Paradižniko odstranimo kožico tako, da jih za nekaj trenutkov potopimo v vrelo vodo in prelijemo z mrzlo vodo. Dobro jih sesekljamo. Mocarelo narežemo na koščke. V skledi pomešamo sesekljan paradižnik, mocarelo, baziliko, sol, poper in olivno olje.

Gladko zamešamo skuto, kislo in sladko smetano. Solimo, popramo in primešamo polovico naribanega parmezana.
V pomaščen pekač zlagamo plasti: najprej plast listov, nato paradižnikov nadev, nato skutin nadev in potem spet od začetka. Ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin. Na koncu potresemo z naribanim parmezanom.
Pekač damo v segreto pečico in pečemo 25 minut pri 200 stopinjah.
Čas priprave: 90 min
Število oseb: 5
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti