Sestavine |
|
350 g listov za lazanjo
za paradižnikov nadev:
1 kg zrelih in mesnatih paradižnikov
400 g mocarele
2 žlici sesekljane sveže bazilike
olivno olje
sol
poper
za skutin nadev:
250 g skute
50 g kisle smetane
100 g sladke smetane
100 g naribanega parmezana |
|
Priprava |
|
Liste za lazanjo skuhamo, če ni drugače napisano v navodilih za pripravo. Jih odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo ter jih položimo na kuhinjsko krpo.
Paradižniko odstranimo kožico tako, da jih za nekaj trenutkov potopimo v vrelo vodo in prelijemo z mrzlo vodo. Dobro jih sesekljamo. Mocarelo narežemo na koščke. V skledi pomešamo sesekljan paradižnik, mocarelo, baziliko, sol, poper in olivno olje.
Gladko zamešamo skuto, kislo in sladko smetano. Solimo, popramo in primešamo polovico naribanega parmezana.
V pomaščen pekač zlagamo plasti: najprej plast listov, nato paradižnikov nadev, nato skutin nadev in potem spet od začetka. Ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin. Na koncu potresemo z naribanim parmezanom.
Pekač damo v segreto pečico in pečemo 25 minut pri 200 stopinjah.
|
|
| |
Čas priprave: 90 min
Število oseb: 5
Zahtevnost: 3 |
|
|