Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Lazanja z bučkami

Sestavine

500 g testenin za lazanjo
1 kg bučk narezanih na polcentimetrske rezine
2 paradižnika narezana na kocke
4 stroki česna
bazilika
peteršilj
sol
muškatni orešček
200 g naribanega sira
olivno olje
100 g masla
140 g gladke moke
1 l mleka

Priprava

Pripravite bešamel. V kozici raztopite maslo, dodajte moko in jo svetlorjavo prepražite. Primešajte sesekljan česen in mleko. Na zmernem ognju mešajte približno 10 minut. Bešamel solite in ohladite. Ohlajenemu primešajte baziliko, nastrgan muškatni orešček in sesekljan peteršilj.
Oprane in narezane bučke položite v pekač, pokapajte z olivnim oljem, solite in postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj za približno 15 minut. Pečene bučke ohladite.
V pekač za lazanjo zložite plast surovih ali pol kuhanih testenin za lazanjo, jih premažite z bešamelom, nanje položite bučke, jih potresite z na kocke narezanim in osoljenim paradižnikom in naribanim sirom. Prelijte z bešamelom in dodajte novo plast testenin. Postopek ponovite dvakrat, nazadnje pa vse skupaj prelijte s preostalim bešamelom in potresite s sirom.
Lazanjo pecite v pečici pri 160 stopinjah približno 70 minut ali manj, če ste uporabili že pol kuhane testenine.
Čas priprave: 90 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti