Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Lignji v peteršiljevi omaki

Sestavine

1/2 kg očiščenih lignjev
peteršilj
100 ml kisle smetane
4 stroki česna
1 limona
olivno olje
sol
poper

Priprava

Peteršilj in česen na drobno sesekljamo, limono ožamemo. V ponev damo malo olivnega olja. V segreto ponev damo lignje in lovke ter popečemo. Na koncu dodamo še limonin sok. V skodelici prilijemo olivno olje in limonin sok, dodamo česen, peteršilj ter kislo smetano. Solimo in dobro premešamo.

Lignje serviramo na krožnik in prelijemo z omako.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti