Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Limonine rezine

Sestavine

Testo:
160 g masla
200 g mehke moke
40 g mletih, oluščenih mandeljnov
80 g sladkorja
2 vanilin sladkorja

Krema:

150 g sladkorja
3 jajca
1 žlička naribane limonine lupine
sok treh limon
3 žlice moke

Priprava

Za testo stopite, vendar ne čisto tekoče, maslo ali margarino in jo zmešajte z ostalimi sestavinami. Pekač obložite s peki papirjem in nanj vtisnite pripravljeno maso. Pečico segrejte na 180 stopinj in pecite približno 20 minut, da testo dobi malo rjave barve. Nato ga vzemite iz pečice, da se malenkost ohladi.
Penasto stepite jajca in sladkor ter umešajte še limonin sok in lupinico ter presejano moko. Polijte po testu in dajte nazaj v pečico, ki ste ji zmanjšali temperaturo na 150 stopinj. Pecite še približno 15 minut. Pecivo hladite približno eno uro, nato pa narežite na poljubne rezine. Ko se popolnoma ohladi, posujte rezine s sladkorjem v prahu (na debelo).
Čas priprave: 55 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti