Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ostale jedi

Lubenica in paprike v muškatnem želeju

Sestavine

150 g lubenice
1 manjša rumena paprika
1 manjša rdeča paprika
40 cl muškatnega vina
1 strok vanilje
4 lističe želetine

Priprava

Papriki operemo, očistimo in odstranimo kožico ter narežemo na majhne koščke. Liste želatine namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Strok vanilje razpolovimo in s konico noža odstranimo semena. Muškat skupaj s semeni in strokom vanilje segrejemo na blagem ognju. Dodamo zmehčane liste želatine, ki naj se v toplem vinu raztopita. Dodamo še koščke paprik in pustimo, da se zmes ohladi. Lubenico narežemo na koščke in jih vmešamo zmesi. Odstranimo strok vanilje in zmes prelijemo v 4 kozarce. Za 2 uri postavimo v hladilnik in ohlajeno postrežemo.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti