Sestavine |
|
150 g lubenice
1 manjša rumena paprika
1 manjša rdeča paprika
40 cl muškatnega vina
1 strok vanilje
4 lističe želetine |
|
Priprava |
|
Papriki operemo, očistimo in odstranimo kožico ter narežemo na majhne koščke. Liste želatine namočimo v hladni vodi, da se zmehčajo. Strok vanilje razpolovimo in s konico noža odstranimo semena. Muškat skupaj s semeni in strokom vanilje segrejemo na blagem ognju. Dodamo zmehčane liste želatine, ki naj se v toplem vinu raztopita. Dodamo še koščke paprik in pustimo, da se zmes ohladi. Lubenico narežemo na koščke in jih vmešamo zmesi. Odstranimo strok vanilje in zmes prelijemo v 4 kozarce. Za 2 uri postavimo v hladilnik in ohlajeno postrežemo. |
|
| |
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|