| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 1 kg marelic 80 dag navadnega sladkorja
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Marelice operite, razkoščičite in razrežite na kose. Stresite v primerno posodo, dodajte sladkor, pokrijte in pustite stati čez noč. Lonec pristavite na zmeren ogenj in pogosto mešajte, dokler ne zavre. Vre naj približno 5 do 7 minut. Odstavite in kašo takoj zmešajte s paličnim mešalnikom. Vlijte v sterilizirane kozarce, ki ste jih prej ogreli v pečici na 100 stopinjah. Zaprite in postavite s pokrovčkom navzdol, da se marmelada ohladi in v kozarcu nastane brezzračen prostor. |  
						|  |  		
					 
						| Nasvet |  
						|  |  		
					 
						| Če želite ugotoviti, ali je marmelada dovolj kuhana, kanite na krožnik kapljo marmelade. Če se kaplja takoj obda z mreno, je marmelada dovolj kuhana in lahko napolnite kozarce, sicer jo je treba še nekaj časa kuhati. |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 60 min Število oseb:
 Zahtevnost: 2
 |  
					
					 
						|  |  |