Sestavine |
|
1 kg marelic
80 dag navadnega sladkorja |
|
Priprava |
|
Marelice operite, razkoščičite in razrežite na kose. Stresite v primerno posodo, dodajte sladkor, pokrijte in pustite stati čez noč. Lonec pristavite na zmeren ogenj in pogosto mešajte, dokler ne zavre. Vre naj približno 5 do 7 minut. Odstavite in kašo takoj zmešajte s paličnim mešalnikom. Vlijte v sterilizirane kozarce, ki ste jih prej ogreli v pečici na 100 stopinjah. Zaprite in postavite s pokrovčkom navzdol, da se marmelada ohladi in v kozarcu nastane brezzračen prostor. |
|
Nasvet |
|
Če želite ugotoviti, ali je marmelada dovolj kuhana, kanite na krožnik kapljo marmelade. Če se kaplja takoj obda z mreno, je marmelada dovolj kuhana in lahko napolnite kozarce, sicer jo je treba še nekaj časa kuhati. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2 |
|
|