Sestavine |
|
700 g mesa (piščanec, zajček)
2 veliki čebuli
2 stroka česna
2 žlici paradižnikove mezge
0,5 l mesne osnove
300 g korenja
2 stebla steblaste zelene
400 g paradižnika iz konzerve
oljčno olje
1 žlica sladke paprike
ščepec pekoče paprike
sol
poper |
|
Priprava |
|
Čebulo narežemo na tanke trakove, meso na kocke. Na olju popečemo meso, primešamo čebulo in sesekljan česen. Dodamo paradižnikovo mezgo, začinimo s soljo, papriko in poprom. Temeljito premešamo in dodamo mesno osnovo. Pokrito in počasi kuhamo približno 20 minut. Nato dodamo narezano korenje, zeleno in paradižnik s sokom vred ter kuhamo še 20 minut.
|
|
| |
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|