Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Kruh in pice

Ocvirkovca

Sestavine

Testo:
1 kg moke
6 dl tople vode
kocka kvasa
sol
3 žlice olja

Nadev:
40 - 50 dag ocvirkov ali domače klobase ali pancete, pršuta ali svinjskega mesa
žlica masti
1 sesekljana čebula

Priprava

Iz sestavin za testo  zamešamo kvašeno testo in pustimo vzhajati na toplem.

Medtem pripravimo nadev.
Na masti prepražimo najprej čebulo, dodamo pripravljene ocvirke, panceto, drobno narezano klobaso, pršut, prepraženo in na drobno narezano svinjsko meso. Vse skupaj pražimo še 2 do 3 minute in odstavimo.

Dobro vzhajano testo razvaljamo na pomokanem prtu, enakomerno porazdelimo ohlajen nadev in zavijemo v potico. Damo v pekač in pustimo vzhajati še 45 minut, nato spečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah 50 do 60 minut.
Čas priprave: 240 min
Število oseb:
Zahtevnost: 4
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti