Sestavine |
|
1 strok vanilije
5 dl sladke smetane
1 limona
5 dag sladkorja
2 lističa svetle želatine
50 dag ribeza
sladkor v prahu
sveža meta |
|
Priprava |
|
Limono operite in lupinico nastrgajte. Vaniljev strok vzdolžno prerežite in s konico noža postrgajte aromatično sredico. V kozici zavrite smetano, sladkor, dve žlici limonine lupinice, vaniljev strok in vaniljevo sredico. Znižajte ogenj ter kuhajte slabih deset minut. Medtem v vodi namočite želatino. Kuhano smetano precedite (uporabite cedilo z zelo drobnimi luknjicami, da na njem poleg vaniljevega stroka ostane tudi limonina lupinica). Želatino ožemite in jo dobro raztopite v vroči smetani. Štiri modelčke (prostornine najmanj 1,5 dl) oplaknite z mrzlo vodo. Smetano nalijte v modelčke in jih za vsaj šest ur postavite v hladilnik. Ribez oplaknite. Polovico ribeza pretlačite, osladite po okusu s sladkorjem v prahu in zmešajte z nasekljano meto. Modelčke s panno cotto potopite v vročo vodo in vsebino prekucnite na krožničke. Prelijte s pretlačenim ribezom in obložite z lističi mete in preostalim ribezom. |
|
| |
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|