Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Pečena šunka

Sestavine

1,5 kg prekajene šunke
30 klinčkov
2 žlici medu
2 žlici pomarančnega soka
1 žlica sladkorja v prahu

sestavine za omako:
2 žlički naribanega ingverja
1 čebula
maslo
4 dl juhe iz kocke
2 dl rdečega vina
4 žlice pomarančnega soka
1 žlica medu
2 žlici jedilnega škroba
sol
poper
muškatni orešček

Priprava

Šunko skuhamo in ohladimo. Med in pomarančni sok premešamo in premažemo po šunki z vseh strani. Šunko damo v pekač, postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah. Po 20 minutah šunko potresemo s sladkorjem v prahu.

Čebulo dobro sesekljamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in ingver ter prepražimo. Prilijemo juho in vino ter počasi kuhamo 20 minut. Vmešamo pomarančni sok in med, zgostimo s škrobom, solimo in popramo ter dodamo po okusu še muškatni orešček. Pečeno šunko narežemo in prelijemo z omako.
Čas priprave: 100 min
Število oseb: 6
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti