Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Pita s skuto in bučkami

Sestavine

300 g krhkega testa
250 g skute
2 jajci
2 žlici naribanega parmezana
2 srednje veliki zeleni bučki
sol
poper

Priprava

Bučki umijemo in obrišemo, eno na grobo obrišemo, drugo narežemo na zelo tanke kolobarje in jih malo posolimo. Skuto zmešamo skupaj s stepenima jajcema, parmezanom, soljo in poprom ter dodama naribano bučko in dobro premešamo.
Pečico ogrejemo na 200°C. Testo na pomokani površini zvaljamo in ga damo na pomaščeni pekač. Večkrat ga perebodemo z vilicami, nanj dodamo nadev, ga poravnamo in nanj položimo narezano bučko.

Pekač damo v pečico in pečemo 30 minut.

Nasvet

Ponudimo lahko toplo ali hladno.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti