Sestavine |
|
600 g rabarbare
180 g moke
90 g masla
1 ščepec soli
6 žlici sladkorja
2 jajci
1 dl sladke smetane
1/2 vrečke obliva za sadne torte |
|
Priprava |
|
Rabarbaro očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke, nato jih skuhamo v majhni količini vode ali nad soparo. Kuhano rabarbaro dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
Moko pomešamo s ščepcem soli in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani površini ga razvaljamo in damo v pekač.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi stepemo jajci, dodamo 3 žlice sladkorja in smetano, zmešamo ter zmes zlijemo na testo. pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato na zmes položimo rabarbaro in pečemo še 10 do 15 minut.
Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo oblijemo z želatino, ki smo jo pripravili iz obliva za torte, 1 žlice sladkorja in 1,25dl vode. Pito postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi. |
|
| |
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|