Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Polnjene bučke

Sestavine

10 g suhih jurčkov
2 bučki
1 korenje
3 mlade čebule
olivno olje
1 stisnjen strok česna
50 g koruznega zdroba
100 ml zelenjavne juhe iz kocke
200 g mocarele
timijan
rožmarin
sol
poper

Priprava

Jurčke za 15 minut namočimo v topli vodi in jih dobro odcedimo ter shranimo vodo. Gobe sesekljamo. Bučke razpolovimo in jih izdolbemo. Izdolbeno meso narežemo na kocke. Čebulo in korenček tudi narežemo na kocke.

Olje segrejemo in najem podušimo vso zelenjavo skupaj s česnom. Dodamo polento, juho in odcejeno vodo, začinimo in kuhamo 10 minut.

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Kuhano mešanico napolnimo v polovice bučk in obložimo z mocarelo. Pečemo 20 minut.
Čas priprave: 55 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti