Sestavine |
|
4 polovice piščančjega fileja
3 trdo kuhana jajca
1/3 skodelice graha
1/3 skodelica na kocke narezanega korenčka
1 žlica naribanega parmezana
1 žlica smetane
1 žlička škroba
olje
sol
poper
|
|
Priprava |
|
Grah in korenček skuhamo. Jajca olupimo in sesekljamo ter jih primešamo k zelenjavi. Po okusu solimo in popramo. Nato primešamo še parmezan, smetano in škrob.
V vsako polovico mesa potisnemo nož, da naredimo nekakšno vrečko, ki jo napolnimo z nadevom in jo zašpilimo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo posoljene polnjene piščančje fileje. Po potrebi prilijemo malo vode in dušimo še 25 minut.
Ko je pečeno pustimo 5 minut, da se malo ohladi, nato odstranimo zobotrebce in narežemo na rezine. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|