Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Polnjene piščančje prsi

Sestavine

4 polovice piščančjega fileja
3 trdo kuhana jajca
1/3 skodelice graha
1/3 skodelica na kocke narezanega korenčka
1 žlica naribanega parmezana
1 žlica smetane
1 žlička škroba
olje
sol
poper

Priprava

Grah in korenček skuhamo. Jajca olupimo in sesekljamo ter jih primešamo k zelenjavi. Po okusu solimo in popramo. Nato primešamo še parmezan, smetano in škrob.

V vsako polovico mesa potisnemo nož, da naredimo nekakšno vrečko, ki jo napolnimo z nadevom in jo zašpilimo z zobotrebci.
V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo posoljene polnjene piščančje fileje. Po potrebi prilijemo malo vode in dušimo še 25 minut.

Ko je pečeno pustimo 5 minut, da se malo ohladi, nato odstranimo zobotrebce in narežemo na rezine.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti