Sestavine |
|
300 g piščančjih prsi
1 čebula
2 žlici suhega belega vina
1 vejica majarona
1 vejica rožmarina
3 rezine kruha za opečenec
5 žlic mleka
6 paradižnikov
1 žlica sesekljanega peteršilja
40 g naribanega parmezana
1 žlička kaper
1 bučka
sol
poper |
|
Priprava |
|
Čebulo olupimo in narežemo. Piščančji file narežemo na kocke, damo v skledo, dodamo čebulo, rožmarin, majaron, vino in pustimo stati 60 minut, da se okusi prepojijo. Kruh narežemo na kocke, damo v drugo skledo in prelijemo z mlekom.
Paradižnike umijemo, jim odrežemo del s pecljem in z žličkko izdolbemo. Notranjost posolimo in paradižnike obrnemo, da se odcedijo. Kapre spremo v vodi, jih odcedimo in sesekljamo. Bučko umijemo in naribamo.
Ocejeno meso in ožet kruh zmiksamo. Dodamo 2/3 naribanega parmezana, sesekljan peteršilj in malo rožmarina in kapre. Solimo in popopramo ter dobro premešamo.
Pečico ogrejemo na 190°C. Paradižnike napolnimo in jih zložimo v naoljan pekač. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, paradižnike potresemo z naribano bučko in preostalim parmezanom, damo nazaj v pečico in pečemo še 5 do 8 minut.
|
|
Nasvet |
|
Ponudimo lahko na rukoli. |
|
| |
Čas priprave: 100 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|