Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Polnjeni paradižniki

Sestavine

300 g piščančjih prsi
1 čebula
2 žlici suhega belega vina
1 vejica majarona
1 vejica rožmarina
3 rezine kruha za opečenec
5 žlic mleka
6 paradižnikov
1 žlica sesekljanega peteršilja
40 g naribanega parmezana
1 žlička kaper
1 bučka
sol
poper

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo. Piščančji file narežemo na kocke, damo v skledo, dodamo čebulo, rožmarin, majaron, vino in pustimo stati 60 minut, da se okusi prepojijo. Kruh narežemo na kocke, damo v drugo skledo in prelijemo z mlekom.

Paradižnike umijemo, jim odrežemo del s pecljem in z žličkko izdolbemo. Notranjost posolimo in paradižnike obrnemo, da se odcedijo. Kapre spremo v vodi, jih odcedimo in sesekljamo. Bučko umijemo in naribamo.

Ocejeno meso in ožet kruh zmiksamo. Dodamo 2/3 naribanega parmezana, sesekljan peteršilj in malo rožmarina in kapre. Solimo in popopramo ter dobro premešamo.
Pečico ogrejemo na 190°C. Paradižnike napolnimo in jih zložimo v naoljan pekač. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, paradižnike potresemo z naribano bučko in preostalim parmezanom, damo nazaj v pečico in pečemo še 5 do 8 minut.

Nasvet

Ponudimo lahko na rukoli.
Čas priprave: 100 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti