Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Popečen por

Sestavine

4 porova stebla
8 rezin sira (gauda, trapist...)
8 rezin šunke
150 g kisle smetane
2 žlički gorčice
2 žlici belega vina
1 jajce
1 strok česna
sol

Priprava

Temno zelene dele pora odrežemo stran. Porovo steblo prerežemo na pol, da dobimo dva kosa, dolga približno 12 cm. Kose pora pokuhamo v osoljenem kropu 5 minut. Damo jih iz vode in dobro ocedimo.

Vsak kos pora ovijemo z rezino sira in šunke. Položimo jih v pomaščen pekač.

Kislo smetano zmešamo z gorčico, vinom in rumenjakom. Solimo, popramo in dodamo strt česen. Iz beljaka napravimo trd sneg, ki ga primešamo k smetanovi masi. Pore prelijemo z maso.

Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah 20 minut.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti