Sestavine |
|
4 porova stebla
8 rezin sira (gauda, trapist...)
8 rezin šunke
150 g kisle smetane
2 žlički gorčice
2 žlici belega vina
1 jajce
1 strok česna
sol |
|
Priprava |
|
Temno zelene dele pora odrežemo stran. Porovo steblo prerežemo na pol, da dobimo dva kosa, dolga približno 12 cm. Kose pora pokuhamo v osoljenem kropu 5 minut. Damo jih iz vode in dobro ocedimo.
Vsak kos pora ovijemo z rezino sira in šunke. Položimo jih v pomaščen pekač.
Kislo smetano zmešamo z gorčico, vinom in rumenjakom. Solimo, popramo in dodamo strt česen. Iz beljaka napravimo trd sneg, ki ga primešamo k smetanovi masi. Pore prelijemo z maso.
Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah 20 minut. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|