Sestavine |
|
1 stara žemlja
4 velike rdeče paprike
1 pločevinka tune v lastnem soku
1 čebula
1 strok česna
1 rumenjak
2 paradižnika
1 žlica limoninega soka
200 g mocarele
1 skodelica izkoščičenih črnih oliv
sol
poper
ščepec mlete paprike
olje
|
|
Priprava |
|
Žemljo namočimo v vodi. Paprike podolžno prerežemo na polovičke. Semenje odstranimo. Tuno odcedimo, damo v skledo in jo z vilici pretlačimo. Žemljo iztisnemo in jo nadrobimo k tuni.
Sesekljano čebulo prepražimo na žlici olja, primešamo strt česen. Dodamo še zmes tune in kruha ter rumenjak, limonin sok in začimbe.
Paradižnik narežemo na rezine. Olive grobo sesekljamo. Pekač namažemo z oljem. Polovice paprik napolnimo z nadevom iz tune, na vrhu damo olive in paradižnik ter rezine mocarele.
Paprike damo v pekač, ki ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut na 200 stopinj.
|
|
| |
Čas priprave: 55 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|