Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Popečena paprika s sirom

Sestavine

1 stara žemlja
4 velike rdeče paprike
1 pločevinka tune v lastnem soku
1 čebula
1 strok česna
1 rumenjak
2 paradižnika
1 žlica limoninega soka
200 g mocarele
1 skodelica izkoščičenih črnih oliv
sol
poper
ščepec mlete paprike
olje

Priprava

Žemljo namočimo v vodi. Paprike podolžno prerežemo na polovičke. Semenje odstranimo. Tuno odcedimo, damo v skledo in jo z vilici pretlačimo. Žemljo iztisnemo in jo nadrobimo k tuni.

Sesekljano čebulo prepražimo na žlici olja, primešamo strt česen. Dodamo še zmes tune in kruha ter rumenjak, limonin sok in začimbe.

Paradižnik narežemo na rezine. Olive grobo sesekljamo. Pekač namažemo z oljem. Polovice paprik napolnimo z nadevom iz tune, na vrhu damo olive in paradižnik ter rezine mocarele.
Paprike damo v pekač, ki ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut na 200 stopinj.
Čas priprave: 55 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti