Sestavine |
|
140 g instant koruzne polente
3 žlice olivnega olja
1 šopek bazilike
1 paradižnik
2 žlici črnih oliv brez koščic
1 žlica omake pesto
2 žlici kisle smetane
sol, poper |
|
Priprava |
|
Polento skuhamo po navodilih na embalaži. Pravokoten pekaž namastimo z žlico olja, vanj damo kuhano polento in počakamo, da se ohladi. Bazilikine liste in olive dobro sesekljamo, paradižnik narežemo na zelo majhne koščke. Zmešamo omako pesto, kislo smetano, sesekljani paradižnik, olive in baziliko. Solimo in popramo.
Polento narežemo na 2 sm debele rezine, popečemo jih na olju, da zlato porumenijo. Namažemo jih z namazom in ponudimo. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|