Sestavine |
|
1/8 l suhega belega vina
2 žlici oljčnega olja
lovorov list
vejica timijana
pol žlice gorčičnih semen
pol limone
400 g pora
sol |
|
Priprava |
|
V posodi zavrite vino, olje, lovorov list, timijan, gorčična semena in malo soli in nato vse kuhajte na rahlem ognju 10 minut. Medtem očistite in operite por in ga narežite na 8 cm dolge kose. Narezane palčke pora razporedite v posodo s pripravljeno omako iz belega vina. Narežite limono na kolobarčke in jih položite po poru. Vse pokrito kuhajte 15 minut na rahlem ognju, da se ne razkuha. Nato vzemite por ven in ga zložite na pladenj. Prelijte ga z malo omake, preostale od kuhanja. Postrezite ga kot prilogo jedem. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|