Sestavine |
|
600 g puranjih prsi oz. fileja
2 pora
4 žlice moke
1 vrečka žafrana
1 dl sladke smetane
0,5 dl belega vina
1 dl jušne osnove
4 žlice olivnega olja
sol
poper |
|
Priprava |
|
Por očistimo in narežemo. Žafran namočimo v 2 žlicah tople vode. V posodo damo 2 žlici olivnega olja in por, prilijemo 2 žlici juhe, solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Prilijemo smetano, dodamo žafran, premešamo in na blagem ognju še malo kuhamo, da se omaka zgosti.
Meso zrežemo na tanke rezine, jih potolčemo in povaljamo v moki. V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in meso hitro popečemo po obeh straneh. Solimo, popramo in prelijemo z vinom. Ko vino izpari, zalijemo s preostalo juho in kuhamo še nekaj minut.
K mesu primešamo še porovo omako in ponudimo. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|