Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Puran v porovi omaki

Sestavine

600 g puranjih prsi oz. fileja
2 pora
4 žlice moke
1 vrečka žafrana
1 dl sladke smetane
0,5 dl belega vina
1 dl jušne osnove
4 žlice olivnega olja
sol
poper

Priprava

Por očistimo in narežemo. Žafran namočimo v 2 žlicah tople vode. V posodo damo 2 žlici olivnega olja in por, prilijemo 2 žlici juhe, solimo, popramo in kuhamo 10 minut. Prilijemo smetano, dodamo žafran, premešamo in na blagem ognju še malo kuhamo, da se omaka zgosti.

Meso zrežemo na tanke rezine, jih potolčemo in povaljamo v moki. V ponvi segrejemo 2 žlici olivnega olja in meso hitro popečemo po obeh straneh. Solimo, popramo in prelijemo z vinom. Ko vino izpari, zalijemo s preostalo juho in kuhamo še nekaj minut.

K mesu primešamo še porovo omako in ponudimo.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti