Sestavine |
|
650 g puranjega stegna
55 g svežega ingverja
olivno olje
marinada:
2 stroka česna
1 košček cimeta
koriander
kumina
1,5 dl belega vina
1 dl jabolčnega kisa
poper v zrnju |
|
Priprava |
|
Iz polovice ingverja naredimo v mešalniku kašo. Puranje meso narežemo na koščke in jih zmešako s kašo.
V skledi naredimo marinado iz sestavin za marinado in polovico ingverja. V marinado damo za dve uri meso in postavimo v hladilnik.
Meso odcedimo in ga na olivnem olju hitro popečemo. Prestavimo ga v pekač, prilijemo marinado in pokrijemo z alu folijo ter postavimo v segreto pečico. Pečemo 30 minut pri 180°C. Zadnjih 10 minut pekač odkrijemo.
|
|
| |
Čas priprave: 130 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|