Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Pustni krhki flancati

Sestavine

250 g moke
4 rumenjaki
4 žlice belega vina
2 žlici kisle smetane
1 žlica ruma
sol
olje za cvrtje
1 zavitek vanilijevega sladkorja
100 g sladkorja v prahu

Priprava

Iz moke, rumenjakov, vina, kisle smetane, ruma in soli zgnetemo testo, ga oblikujemo v hlebček in pokritega s posodo pustimo počivati pol ure.

Testo zelo tanko razvaljamo. Z nožičkom izrežemo pravokotnike, vanje podolgač večkrat zarežemo in položimo na prtič.

Ko imamo vse pripravljeno, segrejemo olje in flancate hitro ocvremo.

Na koncu jih posujemo z mešanico vanilijevega sladkorja in sladkorja v prahu.
Čas priprave: 100 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti