Sestavine |
|
400 g rezancev
100 g listov sveže bazilike
4 stroki česna
20 g pinjol
80 g staranega ovčjega sira ali parmezana
1,5 dl olivnega olja |
|
Priprava |
|
Veliko osoljene vode zavremo in stresemo v vodo rezance.
Baziliko operemo pod tekočo vodo in jo osušimo. Nato jo damo v posodo mešalnika, dodamo olupljen česen in pinjole ter pri nizki hitrosti zmeljemo v srednje gosto kašo.
To predenemo v skledo in dodamo nariban parmezan ter med stalnim mešanjem počasi prilivamo olivno olje, dokler ne dobimo tekoče omake.
Ko so rezanci kuhani al dente, jih odcedimo in damo v posodo skupaj z omako ter dobro premešamo. |
|
Nasvet |
|
Pinjole lahko nadomestimo z mandeljni ali pistacijami. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|