Sestavine |
|
10 g suhih jurčkov
4 dl zelenjavne juhe iz kocke
300 g svežih jurčkov
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici sesekljanega peteršilja
2 paradižnika
sol
poper
olivno olje
500 g širokih rezancev |
|
Priprava |
|
V vroči zelenjavni juhi namočimo suhe jurčke, da se napnejo (20 minut). Česen in čebulo seseljamo.
V ponvi segrejemo olje in prepražimo narezane jurčke. Dodamo sesekljamo čebulo in česen. Na hitro prepražimo, solimo in popramo. Dodamo namočene jučke skupaj z juho. Pustimo, da zavre in počasi kuhamo 3 minute. Dodamo sesekljane paradižnike in peteršilj ter še malo pokuhamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.
V osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo. Rezance stresemo v ponev z gobovo omako in premešamo. |
|
| |
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|