Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Riž po mehiško

Sestavine

300 g dolgozrnatega belega riža
1 sesekljana čebula
2 stroka česna
400 g paradižnika
4 žlice olja
800 ml kokošje juhe iz kocke
175 g kuhanega graha
poper

Priprava

Riž 15 minut namakamo v vroči vodi, nato ga odcedimo in operemo pod mrzlo vodo.

Čebulo, česen in paradižnik sesekljamo v multipraktiku v gosto kašo.

V večji kozici segrejemo olje, dodamo riž in pražimo, da dobi riž zlato rjavo barvo. Dodamo kašo in zalijemo z juho. Popramo po okusu. Počasi kuhamo 15 do 20 minut, vmes večkrat premešamo. Primešamo grah in kuhamo nepokrito, da se vsa tekočina pokuha in riž omehča.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti