Sestavine |
|
300 g dolgozrnatega belega riža
1 sesekljana čebula
2 stroka česna
400 g paradižnika
4 žlice olja
800 ml kokošje juhe iz kocke
175 g kuhanega graha
poper |
|
Priprava |
|
Riž 15 minut namakamo v vroči vodi, nato ga odcedimo in operemo pod mrzlo vodo.
Čebulo, česen in paradižnik sesekljamo v multipraktiku v gosto kašo.
V večji kozici segrejemo olje, dodamo riž in pražimo, da dobi riž zlato rjavo barvo. Dodamo kašo in zalijemo z juho. Popramo po okusu. Počasi kuhamo 15 do 20 minut, vmes večkrat premešamo. Primešamo grah in kuhamo nepokrito, da se vsa tekočina pokuha in riž omehča. |
|
| |
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1 |
|
|