Sestavine |
|
250 g piščančjega fileja
1 čebula
1 strok česna
400 g riža
1 l piščančje juhe (kocka)
1 dl suhega belega vina
1 skodelica kuhanega graha
olivno olje
1 žlica paradižnikove mezge
sol
poper
sesekljan peteršilj
|
|
Priprava |
|
Piščančji file narežemo na kockice. Na olju prepražimo najprej sesekljanno čebulo in česen, dodamo piščančje meso. Podušimo. Dodamo riž in med občasnim mešanjem pražimo 3 minute, da riž postekleni. Zalijemo z belim vinom in jušno osnovo ter med stalnim mešanjem kuhamo. Po potrebi dolivamo vodo. Malo preden je riž kuhan, dodamo grah in paradižnikovo mezgo. Začinimo s poprom in peteršiljem ter soljo po potrebi.
Riž mora biti kuhan na zob. |
|
| |
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2 |
|
|
|