Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Rižota s piščancem

Sestavine

250 g piščančjega fileja
1 čebula
1 strok česna
400 g riža
1 l piščančje juhe (kocka)
1 dl suhega belega vina
1 skodelica kuhanega graha
olivno olje
1 žlica paradižnikove mezge
sol
poper
sesekljan peteršilj

Priprava

Piščančji file narežemo na kockice. Na olju prepražimo najprej sesekljanno čebulo in česen, dodamo piščančje meso. Podušimo. Dodamo riž in med občasnim mešanjem pražimo 3 minute, da riž postekleni. Zalijemo z belim vinom in jušno osnovo ter med stalnim mešanjem kuhamo. Po potrebi dolivamo vodo. Malo preden je riž kuhan, dodamo grah in paradižnikovo mezgo. Začinimo s poprom in peteršiljem ter soljo po potrebi.

Riž mora biti kuhan na zob.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Rižota s piščancem
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti